Дали всичко е мит?

Дали всичко е мит?

Както едно младо, но вече с не малко опит архитектурно и интериорно студио, бихме искали да споделим опита, който натрупахме в последните няколко години на работа в областта на интериорния дизайн.

Всички започваме с увода, който биха направили повечето наши колеги относно ремонта на жилището ви, как всичко ще върви по вода след като сте наели дизайнерско студио и сте се оставили в ръцете на "специалистите" в областта!

Това е истина, почти истина. Въпросът е - готови ли сте да се оставите в ръцете на хората, които си предлагат  услугите? Да им се доверите и да извървите с тях този не лек път? Защото ще е трудно...? Не защото проектът, който ви изготвят, няма да е добър или пък има грешки при реализацията! Напротив! Интериорните дизйнери ще направят всичко възможно работата да върви леко, да ви предложат всички възможни функционални решения, така че жилището ви да е максимално ергономично или просто да е такова каквото сте си го представяли, ще направят всички необходими промени по електро, ВиК и ОиВ инсталацията ви, ще заложат всички иновативни системи, които желаете и не сте предполагали, че съществуват, ще ви запознаят с всички материали на пазара....С напредване на технолигиите прекалено много инсталации се налага да се заложат предварително и точно там ще имате най-голяма нужда от "подкрепление".  За да не се окаже в един момент, че електрическите щори, които искате не могат да се включат, или ще трябва да се откажете от хидромасажната вана. НО! Идва моментът, в който  ремонтът започва, вашият портфейл се изпразва прогресивно докато си купувате душ пита за вграждане за банята и всички други глезотии, които мислите, че можете да си позволите... И в един момент психиката на всеки човек се пропуква.

Докато строителят в с кътровси труд си изкарва всеки лев, на вас ви изглежда, че ви взема двойно.  Мислите си, че може да си позволите всичко, което сте си мечтали на триизмерната визуализация или от картинките в списанията, а всичко това се оказва отново мит. И къде изчезнаха парите за пердетата? А осветителните тела, декорацията, аксесоарите... А лед или лсд телевизора и озвучителната система?  А забавянето на някоя от фирмите или доставката на единия модел от плочките, които поръчахте? Бяхте ли подготвени, че ще живеете още три месеца в стария си тесен дом или ще плащате наема, докато мебелната фирма очаква доплащането си, а ремонтът не е стигнал до никъде?

И това не е мит за съжалени.  Ремонтът е едно доста тежко изживяване за всеки един човек, независимо дали е решил да похарчи 20 000 или 200 000! Евро или лева! И тогава идват емоциите, нервите и разочарованията.  Вероятно и това е една от причините да имате нужда от нас, за още един човек във вашия отбор и борба, но за тази цел трябва да ни се доверите.  Защото забавянето на някои от процесите, поправките след някой не добре свършил  работата си майстор са нормални неща. Важно е търпение и умението  да се справите със ситуацията. И опит!  Така, че всичките цветя и рози, които ви обещаваме са за финала, а до тогава трябва характер, търпени и усилия, тичане всеки ден след работа и уморително ежедневие. И не забраяйте - хубаво е да има някой на ваша страна! Който не за пръв път върви по този път...

 

P.S: Предполагам, че има хора, които не се разпознават в тази статия, хора с опит в тези дейности. Моля да ни извинят!

No Comments Yet.

Leave a comment