Доставки София-България към дата 24.1.2014!

Доставки София-България към дата 24.1.2014!

Доставки София-България към дата 24.1.2014!

Тази петъчна вечер бих искала да направя един кратък разбор на седмицата, както и опита ни от изминалите 5 години, през които усилено се занимаваме с обзавеждане на жилища... Ако нямате нище против, разбира се 🙂

В последно време наблюдавам една странна тенденция при нашите клиенти, които се впечатляват от събития, които дори вече бях забравила, че някога са ме изненадвали. Говоря за събития абсоютно ротинни за нас, но изключително вълнуващи в негативен план за някой "новодомец" за пръв път!

Първо, което бих искала да кажа на всички, които за пръв път попадат в това бурно и емоционално житейско изпитание- много продукти са с доставка! Живеем в малка държава, с малък пазар и във времена на криза, която каквото и да си говорим все още е актуална. Нивата на потребнелие не са се върнали в 2008г. и по всяка вероятност никога няма да се върнат. Така, че мили хора, ако искате да си вземете нещо от магазина трябва да отидете в Bauhaus или Praktiker и да си закупите някоя наличност. Това разбира се може да се случи само за интериори нисък и среден клас, тъй като висок клас продукти там почти не се намират.

Второ, ако бързате и искате да си закупите нещо, което не е в наличност, то най-вероятно ще тряба да заложите на продукт от Гърция или Турция, тъй като техните доставки са най-бързи.  Основно ако говорим за среден и нисък клас продукти трябва да имате следните фактори предвид - при различните партиди е много вероятно да откриете разлики, много вероятно е ако си поръчате например перде, то да има малки различия в цвят и материя с това, което сте видяли на мостра. Всички тези проблеми възникват не само от проблеми с производството (каквито има), но и от допълнителни грешки при дистрибуция и доставка. Като натрупаме всичко това и добавим, че при поръчка на продукт за 100лв., голяма част от сумата е доставка, то изобщо не се изненадвайте ако не желаят да ви сменят "грешния" или "неточен" продукт.

И още, не се изненадвайте, че ако отидете в магазин за бани (изключвам представителните магазини на определена марка) в крайните часове на работния ден или след карая му, то от магазина няма да могат да ви отговорят дали плочките, които сте харесали ги има в наличност в складовете в България! Уви, така е! Няма вътрешна система между складовете и всички техни дистрибутори и едва ли скоро ще има! Също така няма възможност да се разбере дали в дадена фабрика определен модел плочки е произведен или скоро ще се произведе,освен ако не се направи запитване до фабриката! Не мога да кажа дали това е въпрос на средства, но в много голяма степен усещам, че именно такава е политиката на складовете и фабриките!

Нахвърлям всички тези мисли, безинересни за някои, но очевидно не ясни за всички! (някои от нашите хора предполагам знаят какво имам предвид). Защото очевидно стартирането на ремонт не е лесна задача, а завършването му още по малко! А ясното в случая е едно- при всички случаи ще сте разорени накрая! 🙂

 

No Comments Yet.

Leave a comment