Как да обзаведем апартамент под наем?

Как да обзаведем апартамент под наем?

Как да обзаведем апартамент под наем?

Много хора смятат, че отдаването на жилище е лесна задача. Важно е само да е в нова сграда, с нови настилки, нови плочки модел 1980г., чамови легла - 1,2,3 няма значение колко и как? Няколко плафона за осветление и това ни стига!

Ще ви разочаровам, но не е така? Като фирма занимаваща се с отдаване и наемане на жилища, бихме искали да споделим с вас опита си в тази сфера.

Основнта задача, която първоначално трябва да решим е - каква е локацията и квадратурата, с която разполагаме, и каква е точната целева група, към която сме се насочили? За пример- няма особен смисъл да предлагаме висок клас жилище в квартали като Люлин, Света Троица или например Модерно предградие, но това не ги прави в никакъв случай неатрактивни локации за отдаване на площи под наем. Няма как да очаквате внимателни наематели ако жилището е обзаведено като за строителни работници от Исперих (нямам предвид нищо конкретно), а вие да очаквате сплотено семейство от IT специалисти! И така...след като изясним концепцията си се захващаме със същността на нещата!

Решаваме функционалното разпределение..., това са тези малки "невидими" задачки като например- семейство ли ще настаняваме, студенти, приятели или пък искаме да имаме и двете възможности? Дали пък жилището, с което разполагаме в центъра, не би могло да се отдаде за офис? И на каква цена (заслужава ли си, тъй като в момента офис площите не са в апогея си)? И т.н..... По възможност решаваме функционалното разпределение, така че да може да се модифицира лесно, решаваме електро инсталациите така, че след разместване на леглата или бюрата да не останем с разклонители разхвърлени навсякъде в помещенията!

Трето, но не последно - обзавеждаме всичко с вкус (какъвто и да е той), защото си даваме сметка, че там ще живеят хора! И именно от тези хора очакваме да получаваме наем всеки месец. Тези хора очакваме да останат с години, а не да си тръгнат при първа удобна възможност. И пак! И пак! Докато ние плащаме комисионни за посредници...къде ли ни излиза сметката тогава?

И пак повтарям- като за хора! Които имат нужди, дрехи, работят, учат, хранят се и готвят на това място...

Важното е да обзаведем жилището така, че да е най-доброто на пазара в своя клас, да не се наложат повече от 2-3 огледа, да не напускат наемателите с години и да се чувстват щастливи там! За да уважават и самото място!

И само още няколко съвета от нас ако нямате възможност да работите с интериорен дизайнер (което не е чак толкова скъпо):

  • не използвайте прекалено некачествени материали и материи, дамаски, чиито живот е много кратък;
  • направете жилището интересно и впечатляващо, но не изпадайте в крайности, тъй като то не е предназначено за вас и най-вероятно лилав плюш с жълта стена може да не се хареса на всеки;
  • заложете на по-земни тонове, сиви или кафяви подове, които лесно се чистят и запазват цвета си в годините без да се налага да подменяте настилки;
  • по възможност не боядисвайте всички стени в цвят праскова или бледо жълто, уморително е повече от 20 години да гледаме едни същи цветове;
  • използвайте тапетите само за акцент, тъй като боята много по-лесно се освежава при необходимост;
  • здрави мазилки, гранитогресни настилки и каменни или тухлени облицовки са много трайни и подходящи тъй като са универсални;
  • надеждна и добре изглеждаща входна врата винаги е предимство;
  • интересни висящи осветителни тела са винаги впечатляващ акцент!

От нас успех...и късмет с наемателите 🙂

P.S. Обещаваме да споделим следващия наш такъв проект, по който работим в момент...

No Comments Yet.

Leave a comment